ورود کاربر

جملات تربیتی

آنكه انديشه اي بهتر دارد و رفتاري برتر ،به گفتار و كردار هماهنگ با شريعت و قانون عمل مي كند .

دروغ گوئی در کودکان

دروغ گویی تا حدود 6 سالگی از مقوله ی اخلاق نیست و به مفهومی که برای بزرگسالان مطرح است برای کودکان وجود ندارد.اما از این سن به بعد در اثر تعامل کودک با محیط و تربیت غلط ،  دروغ گوئی در کودک شکل می گیرد.برای کودکان فهم تفاوت واقعیت و دروغ مشکل است و شکل گیری این فهم در کودک نیاز به زمان دارد.طبق نظریه ی پیاژه کودکان تا حدود 4 سالگی بر اساس خشنودی والدین رفتار میکنند. به این معنی که هر چه مامان و بابا راخوشحال می کنه خوبه وهر چیز مامان و بابا را ناراحت میکنه بده. بنابراین وقتی ظرف مربا از دست کودک به زمین میافتدومی شکند مامان ناراحت میشود . پس اگر از کودک بپرسید چه کسی ظرف مربا را شکست ؟ میگوید من نشکستم. بنابراین در چنین مواقعی نبایداز کودک سئوال شود .بلکه باید به شکل خبری موضوع مطرح شود . از اینکه بدون اجازه ظرف مربا را برداشتی و شکستی خیلی عصبانی هستم . سپس  پیامد مناسب را انجام دهید .

 در بیشتر مواقع دروغ گویی کودکان خردسال تخیل است .وقتی کودک ماجرایی راتعریف می کند که واقعیت ندارد ، نباید به او بگوییم که این دروغ است و یا دروغ نگو . مثلا وقتی کودکی میگوید بابای من یک ماشین خریده که پرواز می کند باید به حرف او با اشتیاق گوش داده و بگوییم تو ماشین پرنده خیلی دوست داری ؟ میتوانی آنرا نقاشی کنی ؟ حالا ماشینهایی که روی زمین حرکت میکنند مثل ماشین ....را نقاشی کن. بدین ترتیب کودک متوجه میشود ماشین پرنده با ماشینی که واقعی است تفاوت دارد. هنگامی که کودک به تشخیص میان واقعیت و تخیل می رسد یاد می گیرد که دروغ ، دروغ است حتی اگر مصلحتی باشد .(بین 7 تا 9 سالگی )

طبق نظریه ی پیاژه در حدود 11 سالگی کودک به ارزیابی واقعیت ها می پردازدو درک می کند که اگر نتواند اعتماد مردم را جلب کند ، شکست خواهد خورد .بنابراین  دروغ گویی در سنین مختلف تعابیر مختلفی دارد.دروغ گویی کودکان را نباید یک مشکل شخصیتی پنداشت بلکه باید از راه حل های زیر استفاده کرد تا بر حسب سطح فهم و درک کودک راست گویی در او تثبیت شود.

1- مفهوم واقعیت را به کودک بیاموزید. از طریق بازی کردن مفهو م عبارات و جملات را به کودک توضیح دهیم مثلا وقتی به کودک میگوییم تو عسلی الان میخورمت .یعنی خیلی بامزه و دوست داشتنی هستی .

2- تفاوت واقعیت  و آرزو را به کودک بیاموزیم .مثلا تو آرزو داری گربه ات حرف بزنه ولی واقعیت اینه که گربه ها نمیتونن صحبت کنن مگر تو فیلم .ویا انسان نمیتواند مثل عنکبوت تار بتند و از دیوار بالا برود مگر در فیلم های تخیلی .

3- باعث دروغگویی کودک نشوید . وقتی مطمئن هستید که کودک کاری اشتباه انجام داده از او سئوال نکنید بلکه موضوع را مطرح کنید.

4-تنبیه های سخت قرار ندهید تا کودک از ترس مجبور به دروغگویی نشود .

5- الگوی مناسب رفتار باشید.

6- راستگویی را تقویت کنید.

7- هرگز به کودکان نگویید دروغگو . در صورتیکه موارد فوق را رعایت مینمایید ولی کودک مکررا دروغ میگوید با یک مشاور مشورت کنید تا مشکل کودک به طور خاص مورد بررسی قرار گیرد.

 

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.
  • تگ های مجاز : <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • خطوط و پاراگرافها به صورت اتوماتیک جدا سازی می شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی

سیستم امنیتی
این سیستم امنیتی برای دفع کامنت های اسپم است.
Image CAPTCHA
حروفی را که در تصویر می بینید را تایپ کنید.